Taiteellinen johto

VLO:n laulunjohtaja 2009 -

Ari Pärnänen on toiminut musiikkiluokkien opettajana ja johtanut lapsi-, nuoriso- sekä mies- ja naiskuoroja yli neljänkymmenen vuoden ajan sekä Kouvolassa että Vantaalla. Ansioistaan hänelle on myönnetty Nuorten Kuoroliiton kultainen kunniamerkki ja Naiskuoroliiton 20-vuotisjohtajamerkki. Vantaan Laulun Oltermanneja hän on johtanut syksystä 2009. Hän on johtanut myös Vantaan Naislaulajia vuodesta 1987.

VLO:n laulunjohtaja 1994-2009

Toivo Korhonen sai kansakoulun opettajana ensimmäisen kosketuksensa kuoronjohtotyöhön Juankosken Lauluseuran sekakuoron johtajana. Opetustyön ohella hän opiskeli ja kehitti musiikkiosaamistaan useissa opinahjoissa, myös Sibelius-Akatemiassa, josta hän sai koulumusiikkiosaston päästötodistuksen 1964. Samana vuonna hänet valittiin Vantaan Yhteiskoulun musiikinopettajaksi, missä virassa hän toimi vuoteen 1989 asti. Vantaalla Korhonen sai opetustyön lisäksi johdettavakseen mieskuoro Kalevan Laulajat, Kansalliskuoron, Mieskuoro Vantaan Laulun, hänen itsensä perustaman Vantaan Kamarikuoron sekä myöhemmin Vantaan Laulun Oltermannit. Kuoronjohtovuosia kertyi yhteensä 55.
Korhosen tarmo riitti myös laulamiseen Klemettiopiston kamarikuorossa sekä Radion kamarikuorossa. Hänellä oli tärkeä rooli Vantaan Naislaulajien perustamisessa.
Hänet tunnetaan myös merkittävästä kuoromusiikin sovitustyöstä. Korhosen huomattavin elämäntyö oli työskentely lasten ja nuorten musiikkikasvattajana. Hänen johdollaan Vantaanjoen koulun lapsikuoro saavutti palkintosijoja niin koti- kuin ulkomaisissa kilpailuissakin.
Korhonen oli ahkerasti mukana harrastemusiikin järjestötoiminnassa. Hän oli esimerkiksi perustamassa 1971 Nuorten Kuoroliittoa, jonka ensimmäiseksi puheenjohtajaksi hänet valittiin.
Vaatimaton ja itseään korostamaton Toivo Korhonen sai osakseen monia korkeita huomionosoituksia, muun muassa Klemetti-palkinnon, musiikkineuvoksen arvonimen, Vantaa-mitalin ja Heinz Hofmann -mitalin. Eläkkeelle siirtyminen ei hillinnyt aktiivisen musiikkimiehen tarmoa, vaan hän ryhtyi johtamaan Vantaan Laulun Oltermanneja, joiden kanssa tehty yhteistyö antoi mieluisaa sisältöä eläkepäiville. Vantaan Laulun seniorit saivat eteensä valtavan määrän Korhosen eri kansanlauluista ja virsistä tekemiä sovituksia.
Me Toivo Korhosen kuoroissa laulaneina muistamme hänet tarkkana ja tinkimättömänä johtajana, jolle tärkeää oli sointupuhtaus. Hänelle oli tärkeää toimiminen oman kotiseudun hyväksi musiikin keinoin. Kuivaa savolaishuumoria viljelevä Topi oli sekä meidän että suuren yhteisen musiikkiperheen suuresti arvostama hieno ihminen.
Hannu Kannas, Pekka Markkula, Kalervo Ojanperä
(Muistokirjoitus Helsingin Sanomat 13.12.2013)

VLO:n laulunjohtaja 1994

Eero Polas (ent. Pollari) oli musiikkipedagogi ja kuoronjohtaja. Kaustislaiseen musiikkisukuun kuulunut Eero Polas aloitti musiikin opiskelun omin päin ja suoritti kirjeopistossa musiikin teorian kursseja. Musiikinopettajan tutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa 1945, kanttori-urkurin tutkinnon 1944.
Toimiessaan Kokkolan yhteislyseossa musiikinopettajana 1946-1956 Eero Polas perusti Kokkolan Lauluveikot ja Vetelin Musiikinystävien kuoron ja orkesterin toimien näiden johtajana. Polas toimi Helsingissä Alppilan yhteiskoulun lehtorina 1959-1980. Vuodesta 1960 hän asui Vantaalla.
Lahdessa hän toimi Lahden Opettajakuoron ja Lahden Laulusiskojen johtajana, Helsingissä hän johti Kilven Kuoroa. Vantaalla hän oli perustamassa Mieskuoro Vantaan Laulua, jonka johtajana hän toimi 1966-1968. Hän johti myös aluksi Vantaan Laulun Oltermanneja, joka oli muodostettu omaksi seniorikuoroksi Vantaan Laulusta 1994. Eero Polas sai Director cantus-arvonimen 1967.